Hozzávalók :
- 22,5 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 7,5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 tojássárga
- fél citrom reszelt héja
Elkészítés :
A hozzávalókból gyors, határozott mozdulattal tésztát gyúrok ( lehetőleg ujjheggyel dolgozva, hogy a kéz melegétől ne olvadjon meg a vaj ). 20-30 percre hűtőbe teszem.
Ideális pitéhez, édes tésztakosárhoz, lekváros linzerhez, islerhez, stb.
A megmaradt, fel nem használt tészta kitűnően fagyasztható.
Jó étvágyat !
Ez egy pici adag ès a 0.5 dkg-nak semmi èrtelme. A tanácsok jók ès nagyon szèp a tèszta is. De kezdőknek írtam, hogy a fèl deka grammal ne törődjenek.
VálaszTörlés