Print Friendly and PDF

2015. február 5., csütörtök

Almás céklaleves





Hozzávalók : 

- 4-5 közepes nagyságú ( kb 1 kg ) cékla
- 3-4 alma ( én idaredet használtam )
- 1 fej hagyma
- só, bors
- 1-2 ek. vörösborecet, ízlés szerint
- cukor, ízlés szerint
- 1 ek. kakukkfű
- 1 kis doboz tejföl
- durvára vágott dió

Elkészítés : 

A céklát, a hagymát és az almát előkészítem ( hámozom, csumázom, felszeletelem, lemosom ), majd egy lábosba teszem. Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Sózom, borsozom. 45-60 perc alatt puhára párolom ( időnként ellenőrzöm, hogy elég víz van-e rajta )
Ízesítem az ecettel, egy kevés cukorral és a kakukkfűvel, hozzáadom a tejfölt, majd botmixerrel leturmixolom. Megkóstolom, és ha szükséges, utánaízesítek. Visszarakom a gázra egyet rottyani, majd lezárom.
Egy maréknyi diót száraz serpenyőbe megpirítok.
Tálaláskor egy kis mascarpone-t vagy tejfölt kanalazok a levesbe, megszórom a dióval.




Megjegyzés : A levest, tálaláskor gazdagíthatjuk apróra vágott snidlinggel vagy újhagymával.
Hidegen, és melegen is kitűnő.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...