Print Friendly and PDF

2015. február 13., péntek

Máglyarakás




Hozzávalók : 

- 50 dkg szikkadt kalács
- 6 tojás
- 12-15 dkg cukor
- 6-8 dl liter tej
- 4-5 közepesen nagy alma
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg vaj v. margarin
- 10 darált dió
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 8 ek. sárgabaracklekvár
- só
- rum ( elhagyható )
- vaj, a tepsi kikenéséhez

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
Egy nagyobb tepsit kivajazok.
A kalácsot nem túl vastagra ( kb. ujjnyi szélesre ) felszeletelem. A mazsolát előbb langyos vízben megmosom, majd egy kevés rumba áztatom.
A tojásokat szétválasztom. A sárgájákat a cukrokkal kihabosítom, majd hozzáadom az olvasztott vajat, a csipet sót és apránként a tejet. A kalács szeleteket megmártogatom a keverékbe, majd a tepsibe fektetem. Megszórom a mazsolával és a dióval, majd 5 ek. lekvárt kikeverek a megmaradt tejes löttyel, és a kalácsra öntöm. Végül a kicsumázott, meghámozott, felszeletelt almával betakarom.
Forró sütőben 25-30 percig sütöm.
Addig egy csipet sóval felverem a fehérjéket, amit a megmaradt lekvárral ízesítek. A habot rákenem a megsült tésztára, és annyi ideig tolom vissza a sütőbe, amíg a hab világos, aranybarna színt kap.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...