Print Friendly and PDF

2015. február 18., szerda

Bundázott alma

  



Hozzávalók : 

- 3-4 alma
a tésztához
- 2 tojás
- 3 dl tej
- 20 dkg liszt
- egy csipet só
- fél teáskanálnyi sütőpor
a szóráshoz
- porcukor
- őrölt fahéj
a sütéshez
- olaj

Elkészítés : 

Egy magas falú lábosba olajat hevítek.
A tészta hozzávalóit csomómentesre kikeverem. A masszának kicsit sűrűbbnek kell lennie, mint egy palacsintatészta. Ha mégis túl folyékony, akkor egy kis lisztet adok hozzá, ha túl sűrű, akkor egy kevés tejjel hígítom.
Az almákat meghámozom és közepesen vékony karikára vagy cikkekre / gerezdekre vágom, majd kimagozom. Egy tányérba összekeverek pár evőkanál porcukrot egy kevés fahéjjal, ebbe az almagerezdeket meghempergetem, ezután belemártom a tésztamasszába és forró olajban aranybarnára sütöm. A fölösleges olajat lecsöpögtetem, majd még melegen fahéjas porcukorral megszórom.
Karamellszósszal, fahéjas tejföl vagy mascarponekrémmel tálalom.









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...