2016. november 25., péntek
Meggyes túrótorta
Hozzávalók :
- 1 kg tehéntúró
- 15 dkg vaj
- 16 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 1 citrom lereszelt héja
- 1 ek. liszt
- 1 csomag vaníliás pudingpor
a meggyszószhoz
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 tk. fahéj
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt. A meggyet lecsöpögtetem.
Minden hozzávalót egynemű, sima masszává keverek. Ezután óvatosan belekeverek 2-3 ek. meggyet, majd a masszát sütőpapírral bélelt tortaformába simítom.
180 fokon 35-45 percig sütöm. Tűpróba !
A maradék meggyet a lével és a fahéjjal együtt kissé beforralom.
A kihűlt tortát szeletekre vágva, a meggyraguval kínálom
Jó étvágyat !
Címkék:
Citrom,
Cukor,
Fahéj,
Liszt,
Meggy,
Pudingpor,
Tojás,
Torta,
Túró,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése