Print Friendly and PDF

2016. november 10., csütörtök

Gombapaprikás





Hozzávalók : 

- 50 dkg csiperke gomba
- 10 dkg bacon
- olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fűszerpaprika
- kb. 1,5 dl tejföl
- 1-2 ek. liszt
- petrezselyem
- só
- bors

Elkészítés : 

A gombát folyó víz alatt alaposan megmosom, majd felszeletelem.
Egy serpenyőben, kevés olajon megpirítom a felkockázott szalonnát és a hagymákat. Rádobom a gombát is, amit megszórok fűszerpaprikával, finomra vágott petrezselyemmel. Sózom, borsozom. alaposan elkeverem, majd felöntöm egy kevés vízzel, és fedő alatt puhára párolom. Ezután a tejfölben csomómentesre elkevert liszttel behabarom a pörköltet.
Galuskával, tésztával vagy burgonyapürével tálalom.













Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...