2018. július 22., vasárnap
Barackhabos diókocka
Hozzávalók :
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 13 dkg nádcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 nagy tojás
- 2 dl tej
- 10 dkg darált dió
- 13 dkg olvasztott vaj
- 2-3 ek. rum
a tetejére
- 1 dl habtejszín
- 1 kis doboz barackos joghurt
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A cukrokat kikeverem a vajjal, egy csipet sóval, a tojással, rummal és a tejjel, majd hozzáadom a sütőporos lisztet és a diót. Sütőpapírral bélelt, közepes nagyságú tepsibe simítom a tésztamasszát, és 180 fokon, kb. 25-30 perc alatt készre sütöm. Ha elkészült, rácson hagyom langyosra hűlni.
A felvert tejszínhabot kikeverem a joghurttal, majd a kihűlt süti tetejére kenem. 1-2 órára hűtőbe teszem.
Kockára vágva kínálom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Dió,
Joghurt,
Kevert tészta,
Liszt,
Nádcukor,
Rum,
Sütemény,
Sütőpor,
Tej,
Tejszín,
Tojás,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése