2018. július 24., kedd
Kekszes-epres pohárkrém, citromos görögjoghurttal
Hozzávalók :
6-8 adag
- keksz ( nekem Digestive )
- 2 nagy doboz görög joghurt
- 1 citrom
- 12-15 dkg eper
- 1 ek. nádcukor
- eperlekvár
a díszítéshez
- mentalevél
Elkészítés :
Az epret lemosom, kicsumázom, majd feldarabolom. Egy lábosba szórom a cukrot, az epret, 2-3 ek.-nyi lekvár, majd közepes lángon megpárolom a gyümölcsöt. Hagyom hűlni.
A joghurtot egy tálba öntöm, belereszelem a citrom héját, hozzáfacsarom a levét ( ha savanykás, ízlás szerint egy kevés porcukrot hozzá lehet adni ).
A desszertes poharak aljára kanalazok a joghurtból, rátördelem a kekszet, majd rá az eperlekvár, majd még egy ilyen rétegezés következik, vagy amíg el nem fogy minden finomság.
Jól behűtve, mentalevéllel kínálom.
Jó étvágyat !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez igazán pompás, Teleportálhatnál egy pohárral...
VálaszTörlésMert mindig olyan aranyosan dicsérsz, kapsz két pohárral :)
TörlésNyithatod az ablakot ;)