Print Friendly and PDF

2018. július 24., kedd

Kekszes-epres pohárkrém, citromos görögjoghurttal



Hozzávalók : 
6-8 adag

- keksz ( nekem Digestive )
- 2 nagy doboz görög joghurt
- 1 citrom
- 12-15 dkg eper
- 1 ek. nádcukor
- eperlekvár
a díszítéshez
- mentalevél

Elkészítés : 

Az epret lemosom, kicsumázom, majd feldarabolom. Egy lábosba szórom a cukrot, az epret, 2-3 ek.-nyi lekvár, majd közepes lángon megpárolom a gyümölcsöt. Hagyom hűlni.
A joghurtot egy tálba öntöm, belereszelem a citrom héját, hozzáfacsarom a levét ( ha savanykás, ízlás szerint egy kevés porcukrot hozzá lehet adni ).
A desszertes poharak aljára kanalazok a joghurtból, rátördelem a kekszet, majd rá az eperlekvár, majd még egy ilyen rétegezés következik, vagy amíg el nem fogy minden finomság.
Jól behűtve, mentalevéllel kínálom.












Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

  1. Ez igazán pompás, Teleportálhatnál egy pohárral...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mert mindig olyan aranyosan dicsérsz, kapsz két pohárral :)
      Nyithatod az ablakot ;)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...