2018. július 22., vasárnap
Hot dog kifli
Hozzávalók :
- 680 g liszt
- 68 g porcukor
- 68 g vaj
- 68 g tojássárga
- 40 g élesztő
- 8 g só
- 330 ml langyos tej
a kenéshez
- 1 tojás
a tetejére
- ízlés szerint szezámmag, tökmag, lenmag, mák, reszelt sajt, stb.
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrok, majd langyos helyen 20 percig pihentetem. Ezután átgyúrom és újabb 20 percet pihentetem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen 10 részre osztom a tésztát, amit egyeséve szépen zsemle alakúra gömbölyítek, ezután ovális alakúra kinyújtom, és hosszában feltekerem. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom a kifliket és lekenem a tetejüket az elhabart tojással és megszórom ízlés szerinti " feltéttel " .
20-30 percig kelesztem, majd 180-190 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütöm.
Jó étvágyat !
Címkék:
Élesztő,
Kelt tészta,
Kenyérfélék,
Lenmag,
Liszt,
Porcukor,
Sajt,
Só,
Tej,
Tojás,
Tojássárga,
Tökmag,
Vaj/Margarin
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése