Print Friendly and PDF

2019. június 24., hétfő

Csicseriborsós bulgursaláta



Hozzávalók : 

- 50 dkg bulgur
- 1 tk. foghagymapor
- 1 fej hagyma
- 40-50 dkg főtt csicseriborsó ( konzerv )
- 25 dkg fetasajt
- só, bors
- 1-2 csomag petrezselyem, ízlés szerint
- menta, ízlés szerint
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 kicsi vagy 1 nagy citrom
- 25 dkg koktélparadicsom

Elkészítés : 

Egy lábosba felforralok 8 dl vizet. Sózom, borsozom, ízesítem a fokhagymaporral, majd beleszórom a bulgurt. Fedővel lefedve hagyom, hogy felszívja az összes nedvességet.
Egy tálba szórom a kész, langyosra hűlt bulgurt. Ráreszelem a citromhéjat, ízlés szerint facsarok rá citromlevet. Alaposan kikeverem. Hozzáadom a lecsöpögtetett csicseriborsót, az elnegyedelt paradicsomokat, a félfőre vágott hagymát és a felkockázott sajtot. Megszórom finomra aprított fokhagymával, petrezselyemmel és mentával. Óvatosan összeforgatom az egészet.












Jó étvágyat !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...