2019. május 31., péntek
Nutellás sajttorta, brownie ágyon
Hozzávalók:
a brownie-hoz
- 150 g vaj
- 180-200 g nádcukor
- 80 g. kakaópor
- 65 g. liszt
- 3 db tojás
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 1 ek. rumaroma vagy 2 ek. rum
a sajttortához
- 500 g mascarpone
- 400 g mogyorókrém ( Nutella )
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A vajat, a cukrot és a kakaóport egy lábosba felteszem melegedni. Mikor a cukor elolvadt, beleütöm a tojásokat, hozzáadom a lisztet, a vaníliát és a rumot. Simára kikeverem a tésztát, és sütőpapírral bélelt, 26 cm-es tortaformába simítom. 175-180 fokon készre sütöm, majd hagyom kihűlni.
A mogyorókrémet a krémsajttal egynemű krémmé turmixolom, keverem, majd a kihűlt brownie-ra simítom. Hagyom egy éjszakát hűtőben pihenni, szeletekre vágva kínálom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Brownie,
Kakaópor,
Liszt,
Mascarpone,
Mogyorókrém,
Nádcukor,
Rum,
Sajttorta,
Sütemény,
Tojás,
Torta,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hát ez kérem maga a bűnbeesés, így hát jöhet egy nagy szelettel... :-D
VálaszTörlés