Print Friendly and PDF

2019. szeptember 25., szerda

Joghurtos szelet, kétféleképpen




Hozzávalók :

- 20 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 20 dkg natúr joghurt
- 3 nagy tojás
- 13 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 1 csipet só
továbbá
- 3,5 dkg tortadara
- kb. 10 dkg vegyes ( bogyós ) gyümölcs ( nekem mirelit málna, áfonya, ribizli és szeder volt )
- 1 kicsi citrom

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat kézi mixerrel kihabosítom a cukrokkal, majd fokozatosan, állandó keverés mellett hozzácsorgatom az olajat. Hozzáadom a joghurtot, a sót, majd beleszitálom a sütőporos lisztet.
Két vekni formát kibélelek sütőpapírral. A joghurtos masszát kétfelé osztom. Az egyikbe beleszórom a csokidarát, majd belesimítom az egyik formába. A másik masszába belereszelem a citrom héját, belekanalazom a sütőformába és rászórom a gyümölcsöket.
A sütiket egyszerre sütöttem 180 fokon aranybarnára. Tűpróba !












Jó étvágyat !

6 megjegyzés:

  1. Hagyományos gyümölcskenyér formában is jól működne, ugye?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, az is kiváló, szerintem.

      Törlés
    2. Szuper, mert nekem az van. Jó lenne a lányoknak az uzsonnás dobozba. ;-)

      Törlés
    3. Ez de jó ötlet ! :) Szerintem akkor még a muffin forma sem rossz idea. Lehet, hogy én is kipróbálom ;)

      Törlés
  2. Nagyon jók ezek a bedobálós sütik. Hamar kész, és finom. Látszik, hogy milyen könnyű is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is kedvelem a gyorsan elkészíthető sütiket.
      Nagyon könnyű, finom a tésztája.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...