2020. március 14., szombat
Egyszerű fahéjas banántorta
Hozzávalók :
- 350 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
- egy csipet só
- 175 g cukor ( 100 g nádcukor + 75 g kristálycukor )
- 2 puha, tottyadt banán
- 1 kis doboz ( 150 g ) banános joghurt
- 1 dl olaj
- 4 közepes nagyságú tojás
- 3 cl rum
- 1 kk. őrölt fahéj
a krémhez
- 350 g mascarpone
- porcukor, ízlés szerint
- őrölt fahéj, ízlés szerint
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
Egy tálban csomómentesre kikeverem a banántorta hozzávalóit, majd sütőpapírral bélelt, 22 cm-es tortaformába simítom a masszát. 180 fokon készre sütöm. Tűpróba !! Ha kihűlt, vízszintesen három lapra vágom.
A krém hozzávalóit krémesre keverem, majd megkenem vele a tortalapokat, hogy a tetejére is jusson.
Hűtőben hagyom állni 1-2 órát, majd szeletelem.
Jó étvágyat !
Címkék:
Banán,
Cukor,
Fahéj,
Gyümölcs joghurt,
Kevert tészta,
Liszt,
Mascarpone,
Nádcukor,
Olaj,
Porcukor,
Rum,
Sütemény,
Sütőpor,
Szódabikarbóna,
Tojás,
Torta
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése