Hozzávalók :
a piskótához
- 5 tojás ( L-es méretű )
- 8 dkg cukor + 2 dkg vaníliás cukor
- 12 dkg liszt
- egy csipet só
- 2 ek. olaj
a töltelékhez
- 10 dkg mascarpone
- 1 dl tejszín
- porcukor ízlés szerint
- fel citrom lereszelt héja
- eperlekvár, eper darabok
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A piskótához a tojásokat habosra verem a cukrokkal, majd hozzáadom az olajat és azzal is tovább habosítom 1-2 percig. Ezután beleszitálom a sót és a lisztet. Spatulával óvatos, de határozott mozdulatokkal simára keverem, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítom. Kb. 8-12 perc aranybarnára sütöm. Ha kész, még melegen a sütőpapír segítségével feltekerem és úgy hagyom kihűlni.
Közben a mascarpone-t a tejszínnel, a citromhéjjal és ízlés szerinti porcukorral habosra felverem.
A kihűlt piskótát letekerem, megkenem az eperlekvárral, megszórom felkockázott eperdarabokkal, majd rákenem a tejszínes krémsajtot. Szorosan feltekerem, majd hűtőbe rakom tálalásig.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése