Print Friendly and PDF

2014. március 13., csütörtök

Máklepény, vörösboros szilvaraguval



Hozzávalók:

tésztához
- 3 egész tojás
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2,5 dl tej
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
szilvaraguhoz
- fél kg szilva
- 1 kk. őrölt fahéj
-1 dl száraz vörösbor
- fél citrom reszelt héja
- 2-3 ek. cukor,
- kb. 0,5 dl víz

Elkészítés : 

A tojásokat a cukrokkal és a tej felével kikeverjük, hozzáadjuk a citromhéjat, a mákot, a sütőporos lisztet és a maradék tejet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben 175 fokon, kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
A szilvaraguhoz a cukrot és a vizet közepes hőmérsékleten felteszem egy lábosba melegedni. Mikor a cukor elolvadt, rádobom a megmosott, kimagozott és apró darabokra vágott szilvát, megszórom a fahéjjal, a citromhéjjal és magasabb lángon forralom, amíg a gyümölcs megpuhul és kissé összeesik. Ekkor ráöntöm a vörösbort, és hagyom, hogy lekvársűrűségűre párolódjon.
A már kihűlt süteményt felkockázom, és megkenem a szilvaraguval a tetejét. Ízlés szerint porcukorral is meg lehet szórni.








Jó étvágyat !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...