Print Friendly and PDF

2015. március 19., csütörtök

Narancslekvárral töltött csörögefánk





Hozzávalók : 

- 1 adag csörögefánk tészta
- ( házi ) narancslekvár
- olaj
- porcukor

Elkészítés : 

A fánk tésztáját a recept szerint elkészítem. 10-15 percet pihentetem.
Lisztezett munkafelületen 2-3 mm vastagra kinyújtom a tésztát, majd a felére, 1-2 cm-re egymástól, 1 tk.-nyi lekvárt kanalazok.



Ráhajtom a másik felét. A lekvár közötti részeket lesimítom, hogy a fölösleges levegő távozhasson.



Egy késsel, derelye,- vagy pizzavágóval kockára vágom a tésztát.




Egy magas falú lábosba olajat hevítek, majd a fánkot aranybarnára sütöm.
Porcukorral meghintve kínálom.




Megjegyzés : A fánk megnő sütés közben, így egyszerre sose rakjunk túl sok tésztát a lábosba.








Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...