Print Friendly and PDF

2015. március 19., csütörtök

Sertésszűz Stroganoff módra, burgonyfánkkal





Hozzávalók : 

- 50 dkg sertésszűz
- 2 fej hagyma
- 15 dkg csiperkegomba
- 5-6 szem csemege uborka ( kicsikből 10 db is lehet )
- 1 kis üveg gyöngyhagyma
- mustár
- jó minőségű ketchup vagy paradicsompüré
- só, bors
- főzőtejszín
a fánkhoz
- 50 dkg liszt
- 50 dkg főtt, áttört burgonya
- 10 dkg vaj
- 2 dl langyos tej
- 1 kk. cukor
- 1 kocka élesztő
- só, bors
- őrölt szerecsendió

Elkészítés : 

A fánkhoz a langyos tejben, a cukorral felfuttatom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrom. Meleg helyen hagyom 30-40 percet pihenni.
Addig a szüzet lehártyázom, és csíkokra vágom.
Egy forró serpenyőbe megpirítom a húst, majd hozzáadom az apróra vágott hagymát, a felszeletelt gombát, a csíkokra vágott uborkát és kb. fél üveg gyöngyhagymát. Sózom, borsozom. Ízesítem 3-4 ek. mustárral ( ízlés szerint ), 1 ek. ketchup-pal és felöntöm a tejszínnel és egy kevés vízzel. Puhára párolom.
A fánktésztát lisztezett munkafelületen ujjnyi vastagra nyújtom, majd pogácsaszaggatóval kivágom. 15-20 percig pihentetem, majd forró olajban kisütöm.
A sertés Stroganoffot a burgonyafánkkal tálalom.









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...