Print Friendly and PDF

2015. március 7., szombat

Húsos spanakopita



Hozzávalók :

- 8 réteslap
- tejföl
a töltelékhez
- 2 zacskó mirelit spenót
- 30-40 dkg darált hús ( én most csirkemellet használtam )
- 10 dkg kolbász
- olívaolaj
- 3 fej hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 10 dkg bacon
- 20-25 dkg feta sajt
- őrölt bors

Elkészítés : 

A mirelit spenótot kiengedem, majd egy apró lyukú szűrőben lecsöpögtetem.
A darált húst egy kevés olajon lepirítom az apróra vágott hagymával, 2 gerezd fokhagymával, és a kockára vágott baconnal. Őrölt borssal fűszerezem.
A sütőt előmelegítem.
Egy tekercshez 4 réteslapot használok.
Két lapot egymásra rakok, megkenem tejföllel, majd befedem a másik két lappal.
Egy tálba rakom a lecsöpögtetett spenótot, hozzáadom a langyosra hűlt, baconos darált húst, a kockára vágott fetasajtot és kolbászt. Belereszelem a fokhagymát. A töltelék felét a lapokra kenem.
A szélét behajtom, majd feltekerem. Ugyanígy járok el a másik 4 lappal és a megmaradt töltelékkel.
Megkenem a tetejét tejföllel, majd 180-190 fokon készre sütöm.
Salátával kínálom.


Megjegyzés : Mirelit spenót helyett leveleset is használhatunk, amit forró vízben pár percig blansírozunk vagy serpenyőben megfonnyasztunk. Lecsöpögtetjük, kisebbre vágjuk,  majd a recept szerint felhasználjuk.
A rétesbe töltés előtt érdemes megkóstolni a tölteléket, és egy kicsit sózni, ha szükséges. A bacon és a feta miatt lehet, hogy nem is lesz rá szükség.








Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...