Print Friendly and PDF

2015. március 7., szombat

Káposztás tészta, kacsamellel




Hozzávalók : 

- 1 közepes nagyságú fejes káposzta
- 2 fej hagyma
- olaj
- só, bors,
- 2-3 ek. nádcukor
- 1 zacskó kockatészta
- 2 kacsamell

Elkészítés : 

A fejes káposztát lereszelem ( vagy robotgéppel felaprítom ), enyhén sózom, hagyom állni kb. 20-30 percet, majd kinyomkodom belőle a fölösleges nedvességet.
Egy serpenyőbe kevés olajat hevítek, rádobom a finomra vágott hagymát és megdinsztelem. Hozzáadom a káposztát, megszórom a cukorral, majd magas hőfokon megpirítom, karamellizálom.
Közben a tésztát sós, forrásban lévő vízben kifőzöm. A kész káposztát összeforgatom a tésztával. Sózom, borsozom.
A kacsamell zsíros részét beirdalom, majd forró serpenyőbe, a zsírral lefelé belerakom, amíg az kisül. Megfordítom, és pirosra sütöm a másik felét is.
A kacsahúst a káposztás tésztával tálalom.









Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...