Print Friendly and PDF

2015. május 30., szombat

Almás - sárgarépás krémes





Hozzávalók : 
a tésztához
- 3 tojás
- 125 g cukor
- 150 g finomra reszelt répa
- 150 g őrölt mandula
- 50 g liszt
- csipet só
- 1 citrom
a vaníliakrémhez
- 5 dl tej
- 1 dl víz
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 ----||---- vaníliás cukor
- 3-4 tojásfehérje
- 5-7 ek. cukor
az almapudinghoz
- kb. 40 dkg alma
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4-5 ek. cukor
- 1 citrom
- 4 dl víz

Elkészítés :

A tojásokat szétválasztom. A sárgájákat a cukor felével, a sóval, a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével kihabosítom. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, majd óvatosan a tojássárgás keverékkel, a reszelt répával és a mandulás liszttel összeforgatom.
180 fokon, 35-45 percig, tűpróbával sütöm. A kész sütit hagyom kihűlni, majd 2 lapba vágom és az egyiket a fóliával bélelt tepsibe fektetem.
A vaníliakrémhez a tejet 4 ek. cukorral és a vaníliás cukorral felforralom. Közben a maradék cukorral keményre verem a tojásfehérjét. A felforrt tejhez adom a vízben csomómentesre kikevert pudingport, majd ha besűrűsödött, óvatosan beleforgatom a tojáshabot. Ezt a krémet rásimítom a tésztalapra, majd rányomom a másik lapot.
Az almapudinghoz az almát meghámozom, kicsumázom és egy lábosba legyalulom nagy lyukú reszelőn. Ráreszelem a citrom héját, belefacsarom a levét, megszórom a cukorral, majd felöntöm 3 dl vízzel. Mikor közepes lángon felforrt, besűrítem az 1 dl vízben, csomómentesre kikevert pudingporral. Még melegen ráöntöm a süteményre és hagyom hűlni.
Hűtőben dermesztem, majd kockákra vágva, kandírozott sárgarépával díszítve kínálom.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...