Print Friendly and PDF

2015. május 31., vasárnap

Rumos-szilvás párna





Hozzávalók : 

- 50 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 30 dkg tejföl
- egy csipet só
- 1 dl langyos tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk. cukor
a töltelékhez
- 1 üveg házi szilvalekvár
- 2-3 ek. rumos szilvakrém
a szóráshoz
- 1 ek. vaníliás cukor
- 3-4 ek. porcukor

Elkészítés : 

A langyos tejben felfuttatom az élesztőt a cukorral, majd a többi hozzávalóval együtt tésztává gyúrom. Meleg helyen 1 órán át pihentetem.
A sűrű, házi szilvalekvárt a rumos gyümölcskrémmel lazítom, hogy kenhetőbb legyen.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen 3-5 mm vastagra kinyújtom a tésztát, majd kör alakú, kb. 6-8 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatom. Egy tésztalap közepére rakok 1 púpos evőkanálnyi lekvárt, vízzel megnedvesítem a kör szélét, majd egy másik kivágott kört helyezek rá, amit enyhén rányomogatok, a széleket villával összelapítva.
180 fokon, kb. 15-20 perc alatt világos aranybarnára sütöm.
Még melegen megszórom a vaníliás porcukorral.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...