Print Friendly and PDF

2015. május 2., szombat

Calzone - darált húsos raguval töltve





Hozzávalók : 

- 1 adag pizzatészta
tölteléknek
- 25- 35 dkg darált hús
- olaj
- só, bors
- kakukkfű, bazsalikom, oregánó
- 10 dkg bacon szalonna
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 doboz hámozott paradicsom
- 2-3 db. főtt tojás
- sajt

Elkészítés : 

A tésztát a recept szerint elkészítem, és hagyom kelni.
A töltelékhez egy serpenyőben a darált húst sózom, megpirítom, amíg elfő a húsleve. Ezután hozzáadom a felkockázott bacont, paradicsomot és a hagymákat. Közepes hőfokon készre párolom.
Beleszórom az ízlés szerinti, finomra vágott fűszereket, és hagyom rottyanni egyet. Langyosra kihűtöm.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen átgyúrom a tésztát, majd 6-8 részre osztom, mindegyiket kör alakúra kinyújtom. A tészta közepébe teszek 1-2 kanál ragut, pár szelet főtt tojást, megszórom reszelt sajttal, majd félbehajtom. A széleit egy kis vízzel összeragasztom, és behajtogatom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem, majd 190-200 fokon 10-15 perc alatt készre sütöm.











Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...