Print Friendly and PDF

2015. május 11., hétfő

Florentin




Hozzávalók : 

- 75 g tejszín
- 50 g cukor
- 70 g vaj
- 100 g méz
- 40 g liszt
- 100 g koktélcseresznye
- 250 g szeletelt mandula
- 10-15 dkg étcsokoládé

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A koktélcseresznyét lecsöpögtetem, és feldarabolom.
A tejszínt a mézzel, a cukorral és a vajjal felforralom, leveszem a tűzről, majd belekeverem a lisztet. Hozzáadom a mandulát és a cseresznyét.
Rövid pihentetés után, sütőpapírral bélelt  tepsibe simítom a masszát, majd 175-180 fokon,  8-12 perc alatt megsütöm.
Miután langyosra hűlt, pogácsaszaggatóval köröket vágok a tésztából, aminek az alját vízgőzön olvasztott csokival vonok be, amibe villával hullámokat húzok.









Jó étvágyat !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...