Print Friendly and PDF

2015. május 15., péntek

Rizskoch





Hozzávalók : 
1 bögre = 2,5 dl

- 5 bögre tej
- 2 bögre rizs
- 2 bögre víz
- 10 dkg cukor
- 5 tojás
- 50 g vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 zacskó ( 10 dkg ) mazsola
- 0,5 dl rum
- sárgabaracklekvár

Elkészítés : 

A mazsolát langyos vízben leöblítem, majd beáztatom a rumba.
A rizst a vízzel felöntöm, majd közepes lángon, gyakran átkevergetve megvárom, hogy majdnem beszívja az összes folyadékot. Ezután hozzáadom a tejet, 1 vaníliás cukrot, 6 dkg cukrot és a vajat. Fedővel lefedve puhára párolom, majd fedő nélkül, néha átkevergetve hagyom langyosra hűlni.
Előmelegítem a sütőt. Egy nagyobb tepsit kibélelek sütőpapírral.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem. A sárgájákat a maradék cukrokkal kihabosítom, majd a mazsolával együtt a rizshez adom. Óvatosan beleforgatom a tojáshabot, majd a tepsibe simítom a masszát.
170-180 fokon. 35-45 perc alatt aranybarnára sütöm.
Langymelegen, porcukorral megszórva, lekvárral tálalom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...