Print Friendly and PDF

2015. május 13., szerda

Krémsajt ( mascapone jellegű ) - házilag



Hozzávalók : 
kb. 60-70 dkg krémsajthoz

- 1 vödör ( 850 g ) 20%-os tejföl

Elkészítés : 

A tejfölt beleborítom ( nem keverem át ) egy apró lyukú szitába / szűrőbe, amit egy mély tál fölé helyezek, hogy a tejfölből kifolyó tejsavó ne érintkezzen majd a szita aljával.
Berakom a hűtőbe, min. 12-24 órára, max. 2-3 napra.
Ha elkészült, kiváló süteménykrémekhez, szendvicskrém alaphoz, főzéshez, stb.



Megjegyzés : A kifolyt tejsavó nagyon egészséges, ezért vétek volna csak úgy kiönteni.
Érdemes gyümölcsös tejsavóitalt készíteni : a gyümölcsöt ( eper, banán, barack, stb. ) leturmixoljuk, ízesítjük egy kevés citromlével, ha az íz úgy kívánja, mézzel vagy cukorral, majd összekeverjük a savóval.
Reggelire, uzsonnára ideális.








Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...