Hozzávalók :
- 80 dkg - 1 kg csirkemell ( karaj vagy pulykamell )
- kb. 0,8-1 kg burgonya
- 2 tojás
- 2 dl tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 4 ek. liszt
- só, bors
- 1 tk. őrölt szerecsendió
- fél csokor petrezselyem
- 25-30 dkg reszelt sajt
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
A csirkemellet szeletekre vágom, sózom, borsozom.
A burgonyát meghámozom, és nagy lyukú reszelőn lereszelem. Összekeverem a tojásokkal, a tejföllel, a zúzott fokhagymával, és a fűszerekkel.
Egy hőálló tálat kivajazok. Kibélelem az alját a hús szeletek felével. Erre jön a burgonyamassza fele, majd a maradék hús és arra a maradék massza.
A tetejét megszórom a sajttal, és pirosra sütöm a forró sütőben.
Jó étvágyat !
Ezt én is elkészitem. Köszönöm a recept leiràst!
VálaszTörlésRemélem, hogy ízleni fog. Nagyon szívesen !
Törlés