Print Friendly and PDF

2016. július 27., szerda

Almás, pudingos batyu




Hozzávalók : 
a tésztához
- 60 dkg liszt
- 8 dkg olvasztott vaj ( a nagy melegben puhára olvadt vajjal dolgoztam )
- 8 dkg cukor
- 2 tojássárga
- 1 kocka élesztő
- 3 dl langyos tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom héja
a töltelékhez
- 4 dl tej
- 6 ek. cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3-4 db alma
-  egy csipet őrölt fahéj
- 1 citrom


Elkészítés : 

1 dl langyos tejben felfuttatom az élesztőt, 1 ek. cukorral, majd a tészta többi hozzávalójával tésztává gyúrom. Meleg helyen a duplájára kelesztem ( kb. 1 - 1,5 óra )
A töltelékhez az almákat meghámozom, kimagozom és kicsi kockákra vágom. Egy lábosban téve, saját levében megpárolom 2 ek. cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, a fahéjjal és a citrom lereszelt héjával, illetve kifacsart levével ízesítve. Ha kész, megkóstolom, utána ízesítek, ha szükséges, majd  hagyom langyosra hűlni. A pudinghoz 3,5 dl tejet felforralok 4 ek. cukorral. A maradék 0,5 dl tejben csomómentesre kikeverem a pudingport, majd besűrítem vele a tejet, vagyis pudingot főzök.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom a tésztát, majd 10x10-es négyzetre vágom. Mindegyik közepére teszek 1 ek.-nyit a pudingos és az almás töltelékből, majd a négy csücsköt alaposan összetapasztom, összecsavarom. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetem a batyukat, hagyom 25-30 percig kelni, majd lekenem az elhabart tojással.
170-180 fokon, 15-25 perc alatt aranybarnára sütöm.
Porcukorral meghintve kínálom.

















Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...