Print Friendly and PDF

2016. július 27., szerda

Lecsós frittata, camembert sajttal




Hozzávalók : 
5 személyre

- 10 db tojás
- só, bors
- 1-1 tk. szárított bazsalikom és petrezselyem
- 1 nagy fej lila hagyma
- 2 paprika
- 2 paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- 8-10 dkg kolbász
- 1 doboz camambert sajt

Elkészítés : 

A zöldségeket előkészítem ( tisztítás, csumázás ), felkockázom, felszeletelem és egy edénybe rakom.
Előmelegítem a sütőt.
Egy tálba beleütök 5 tojást, fűszerezem, majd hozzáadom az előkészített lecsó felét.
Egy magas falú, sütőben is használható serpenyőt vékonyan kiolajozok, beleöntöm a zöldséges tojást és megszórom a felkarikázott kolbásszal. A serpenyőt mozgatva elegyengetem. Néha megrázom, lapátkanállal alásegítve, óvatosan megmozgatom. Mikor az alja és az oldala már megszilárdult, ráteszek a felszeletelt sajtból, beteszem a forró sütőbe, és kb. 8-12 perc alatt készre sütöm. A másik 5 tojást ugyanígy elkészítem.
Tálalásnál szeletekre vágva, pirítóssal kínálom.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...