Print Friendly and PDF

2017. április 20., csütörtök

Húsvéti kaszinótojás




Húsvét után a maradékokból készült ez a salátának mondható vicces kompozíció.
😁




Hozzávalók : 

az alaphoz
- franciasaláta
- lollo rosso saláta
- vegyesen csírák
az állatkákhoz
- főtt tojás
- sárgarépa
- egész bors
- retek
a gombákhoz
- mini mozzarella golyók
- koktélparadicsom
- majonéz

Elkészítés : 

Egy tálat kibélelek a lollo rosso levelekkel, amire rákanalazom a franciasalátát.és a szélét megszórom egy kevés csírával. A gombákhoz a paradicsom egyik végét levágom, majd kivágom a magokat onnan, aminek a helyére dugdosom a sajtot, aminek, ha szükséges, kicsi talpat vágom, hogy megálljon. A tetejére majonézzel pöttyöket rajzolok.
A sárgarépából 1-2 mm vastag szeleteket vágok, amit félbevágok. Ezekből vágom ki cikk-cakkosan a tarajokat. A reteknek levágom a végét, ez lesz az egérke farkincája, és szintén felszeletelem. A tojásokat egy éles késsel bemetszem, majd helyükre rakom a tarajokat, füleket, farkakat 😊. Az egész borsot beszúrom szemecskének.
Az állatsereget és a gombákat a salátára rakosgatom és így tálalom a salátát.










Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

  1. Igazi mestermű, le a kalappal a türelmed előtt. 🙂

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aranyos vagy, köszi :) , de ez nem is volt olyan pepecs munka, inkább szórakoztató ;)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...