2017. április 20., csütörtök
Húsvéti kaszinótojás
Húsvét után a maradékokból készült ez a salátának mondható vicces kompozíció.
😁
Hozzávalók :
az alaphoz
- franciasaláta
- lollo rosso saláta
- vegyesen csírák
az állatkákhoz
- főtt tojás
- sárgarépa
- egész bors
- retek
a gombákhoz
- mini mozzarella golyók
- koktélparadicsom
- majonéz
Elkészítés :
Egy tálat kibélelek a lollo rosso levelekkel, amire rákanalazom a franciasalátát.és a szélét megszórom egy kevés csírával. A gombákhoz a paradicsom egyik végét levágom, majd kivágom a magokat onnan, aminek a helyére dugdosom a sajtot, aminek, ha szükséges, kicsi talpat vágom, hogy megálljon. A tetejére majonézzel pöttyöket rajzolok.
A sárgarépából 1-2 mm vastag szeleteket vágok, amit félbevágok. Ezekből vágom ki cikk-cakkosan a tarajokat. A reteknek levágom a végét, ez lesz az egérke farkincája, és szintén felszeletelem. A tojásokat egy éles késsel bemetszem, majd helyükre rakom a tarajokat, füleket, farkakat 😊. Az egész borsot beszúrom szemecskének.
Az állatsereget és a gombákat a salátára rakosgatom és így tálalom a salátát.
Jó étvágyat !
Címkék:
Bors,
Csíra,
Főtt tojás,
Húsvét,
Lollo rosso,
Majonéz,
Mozzarella,
Paradicsom,
Retek,
Saláta,
Sárgarépa
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Igazi mestermű, le a kalappal a türelmed előtt. 🙂
VálaszTörlésAranyos vagy, köszi :) , de ez nem is volt olyan pepecs munka, inkább szórakoztató ;)
Törlés