Print Friendly and PDF

2017. április 7., péntek

Medvehagymás zöldborsókrémleves, sonkával és tökmagolajjal





Hozzávalók : 

- 1 kg mirelit zöldborsó
- 2-3 ek. tökmagolaj
- 1 nagyobbacska hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sonka
- zöldfűszerek
- só, bors
- kb. 2 liter csirke,-vagy zöldségalaplé
- 10 levél medvehagyma
- kb. 2,5-3 dl főzőtejszín

Elkészítés : 

Egy lábosba felhevítem az olajat és megdinsztelem rajta a finomra vágott hagymákat. Ekkor hozzáadom a fagyott borsót. Sózom, borsozom,  magas lángon félpuhára pirítom. Hozzáadom a csíkokra vágott 8 db. medvehagymát ( 2 levelet félretettem díszítésre ) felöntöm az alaplével és puhára főzöm. Ezután a levest botmixerrel átturmixolom, majd visszateszem a tűzhelyre, közepes lángra. Felöntöm a tejszínnel, megszórom ízlés szerinti,  aprított zöldfűszerrel, és hagyom egyet rottyani.
Tálaláskor a felcsíkozott sonkával, hagymával, pár csepp tökmagolajjal és pirított bagettel kínálom.















Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...