Print Friendly and PDF

2017. április 18., kedd

Húsvéti vegyestál




Hozzávalók : 
5 személyre

a fasírthoz
- 60-70 dkg darált hús
- só, bors
- mustár
- 1 tojás
- kevés zsemlemorzsa
- majoránna, petrezselyem, ízlés szerint
- 1 fej hagyma, finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 1 közepes nagyságú sárgarépa, finomra reszelve
a franciasalátához
- 1 zacskó mirelit franciasaláta-alap puhára főzve / párolva
- 1 közepesen nagy alma
- 5-7 db apró v.  3-4 db nagy csemegeuborka
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
-  só, frissen őrölt bors ( ízlés szerint )
- kb. 1-2 ek. fehérborecet ( ízlés szerint )
- kb.2-4 ek. mustár ( ízlés szerint )
- kb. 1 nagy doboz tejföl ( ízlés szerint )
- kb. 1-2 ek. porcukor ( ízlés szerint )
- kb. 3-5 ek. majonéz ( ízlés szerint )
továbbá
- 5 főtt tojás
- főtt sonka

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A fasírt hozzávalóit összegyúrom, majd alufóliával vagy sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetem a masszát, cipó alakot formázva. 190-200 fokon pirosra sütöm, majd hagyom hűlni.
A salátához egy tálba szórom a sót, a borsot, a porcukrot és az ecetet. Addig kevergetem, amíg a sószemcsék és a porcukor is feloldódik. Ekkor hozzáadom a mustárt, a majonézt és a tejfölt. A dresszingbe belekeverem a roppanósra párolt zöldségalapot, majd a kis kockákra vágott hagymákat, az almát és az uborkát. Megkóstolom, és utánaízesítek.
A szeletelt húsokat a salátával és a tojással tálalom.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...