Print Friendly and PDF

2017. április 14., péntek

Epres tejfölsüti




Hozzávalók :

a tésztához
- 30 dkg liszt
- 10 dkg nádcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
- 30 dkg tejföl
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 citrom lereszelt héja
a tészta tetejére
- 6-8 szem eper
a tejfölös réteghez
- 30-35 dkg tejföl ( 20%-os )
- 1 púpos ek. epres pudingpor
- 1 tojás
- 6 dkg porcukor


Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
A tészta hozzávalóit egy tálba mérem, csomómentesre összekeverem, majd a sütőpapírral bélelt tepsibe simítom. A tetejére szórom a felszeletelt epret, és 175-180 fokon addig sütöm - világos barna színűre - amíg már a tűpróbánál nem ragad rá tészta. Ekkor egy tálba simára keverem a tejfölréteg alapanyagait, amit a sütőből kivett sütire csorgatok és elegyengetek. Visszatolom a tejfölös sütit még 12-18 percre, amíg a tejfölréteghez érve az még lágy, de már nem ragad az ujjunkhoz. Ha kész, hagyom kihűlni.
Szeletekre vágva, porcukorral meghintve kínálom.














Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...