Print Friendly and PDF

2018. augusztus 22., szerda

Áfonyás piskóta





Hozzávalók : 

- 6 tojás
- 12 dkg vaj
- 16 dkg cukor
- 2 vaníliás cukor
- 1,5 dl tej
- 30 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
a tetejére
- 10-12 dkg áfonya
- porcukor

Elkészítés :

Előmelegítem a sütőt.
A tojásokat szétválasztom. A tojásfehérjét kemény habbá verem. A sárgáját a cukrokkal és a vajjal kihabosítom, majd hozzáadom a tejet és a citromhéjat. A masszában csomómentesen elkeverem a tojáshabot és a sütőporos lisztet.
Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral, és a tésztamasszát belesimítom, majd a tetejét megszórom az áfonyával. 180 fokon készre sütöm.
Porcukorral megszórva kínálom.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...