Print Friendly and PDF

2018. augusztus 31., péntek

Paradicsomos húsgombóc, " töltött paprika módra "




Ha nyár, akkor el sem maradhat a töltött paprika készítés. De persze a szószból muszáj maradnia, hogy húsgombóccal fogyasztva, másodvirágzását élve eltűnjön a bendőnkben :) 
A töltött paprika receptem ide kattintva elolvasható ;) 




Hozzávalók : 


a szószhoz
- 50 dkg paradicsompüré
- 1 kis konzervdoboz sűrített paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kicsi zellergumó vagy 2 szárzeller
- kevés cukor
- 1-2 ek. fehérborecet
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 ek. liszt
a gombóchoz
- 50-60 dkg sertés darált hús
- 1 fej hagyma, finomra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- 1 tojás
- 1 kk. majoránna
- só, bors

Elkészítés : 

A szószhoz a hagymákat apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem, majd megszórom a liszttel. Felöntöm egy kevés vízzel, a paradicsompürékkel és csomómentesre elkeverem. Ízesítem sóval, borssal, cukorral és ecettel, ezután rakom bele a megtisztított zellert és a csokor petrezselymet. Közepes lángon hagyom rotyogni.
Addig elkészítem a gombócokat.
Egy tálban a darált húst összegyúrom a többi hozzávalóval, majd golyókká formázva berakosgatom a forró szószba és puhára párolom.
Ha kész, eltávolítom a zellert és a petrezselyem zöldet, majd főtt tésztával tálalom.















Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...