Print Friendly and PDF

2019. december 18., szerda

Ünnepi kekszes szelet




Hozzávalók : 
8-10 személyre

- 1 zacskó ( 50 dkg ) darált keksz
- 50 dkg Nutella
- 25 dkg gesztenyepüré
- 25 dkg jó minőségű étcsoki ( legalább 60%-os )
- 4 dkg porcukor
- 0,5 dl rum
- tejszín, amennyi szükséges ( kb. 1-2 dl-nyi )
- 8 dkg fehér csokipasztilla
a bevonáshoz
- 15 dkg étcsoki

Elkészítés : 

Vízgőzön megolvasztom az étcsokit a Nutellával. Egy nagy tálba szórom a kekszet, a porcukrot, majd hozzáadom a rummal elkevert gesztenyét, és a mogyorókrémes csokit. Előbb villával kikevergetem, majd kézzel összeállítom - kellő mennyiségű tejszín hozzáadásával, ha szükséges - a masszát, amibe beleszórom a fehér csokit is. Az állaga ne legyen túl puha, de száraz se, olyan a jó, mintha keksztekercset készítenénk.
Egy magas falú kenyérformát kibélelek fóliával, majd kézzel belelapítgatom a kekszmasszát.
Egy éjszakára a hűtőbe rakom, majd bevonom a felolvasztott csokival.














Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...