2020. május 24., vasárnap
Tejberizs párolt barackkal és málna coulis-val
Hozzávalók :
a tejberizshez
- 1 l állati tejszín
- 3 dl víz
- 30 dkg apró szemű rizs
- 1 vanília rúd
- 6,5 dkg cukor
- csipet só
továbbá
- 2 szem őszibarack
- 12 dkg cukor
a coulis-hoz
- 12,5 dkg málna
- 2-3 ek cukor
Elkészítés :
Egy lábosba felteszem a rizst 2,5 dl vízzel és egy csipet sóval párolódni. Ha a vizet beszívta a rizs, megszórom a cukorral, a kikapart vaníliamagokkal, hozzáadom a vaníliarudat és felöntöm a tejszínnel. Fedő alatt puhára párolom.
Amíg elkészül a tejberizs, elkészítem a gyümölcsöket.
Egy kisebb lábosba felteszek 3 dl vizet és 12 dkg cukrot cukorszirupnak. Ebbe helyezem a mosott, felezett barackokat, maggal lefelé. Időnkén fordítgatva puhára párolom a gyümölcsöt. Az őszibarackot kiveszem a szirupból és lehúzom a héját, kiszedem a magját. Félreteszem tálalásig.
A málnát a cukorral magas hőfokon, saját levében puhára főzöm, majd botmixerrel pürésítem és szűrőn átpasszírozom.
A krémes tejberizst tányérokba szedem, barackszeletekkel díszítem, majd meglocsolom a málna coulis-val.
Jó étvágyat !
Címkék:
Cukor,
Édes főétel,
Málna,
Őszibarack,
Rizs,
Tejszín,
Vanília
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése