Print Friendly and PDF

2020. május 24., vasárnap

Tejberizs párolt barackkal és málna coulis-val




Hozzávalók :

a tejberizshez
- 1 l állati tejszín
- 3 dl víz
- 30 dkg apró szemű rizs
- 1 vanília rúd
- 6,5 dkg cukor
- csipet só
továbbá
- 2 szem őszibarack
- 12 dkg cukor
a coulis-hoz
- 12,5 dkg málna
- 2-3 ek cukor

Elkészítés : 

Egy lábosba felteszem a rizst 2,5 dl vízzel és egy csipet sóval párolódni. Ha a vizet beszívta a rizs, megszórom a cukorral, a kikapart vaníliamagokkal, hozzáadom a vaníliarudat és felöntöm a tejszínnel. Fedő alatt puhára párolom.
Amíg elkészül a tejberizs, elkészítem a gyümölcsöket.
Egy kisebb lábosba felteszek 3 dl vizet és 12 dkg cukrot cukorszirupnak. Ebbe helyezem a mosott, felezett barackokat, maggal lefelé. Időnkén fordítgatva puhára párolom a gyümölcsöt. Az őszibarackot kiveszem a szirupból és lehúzom a héját, kiszedem a magját. Félreteszem tálalásig.
A málnát a cukorral magas hőfokon, saját levében puhára főzöm, majd botmixerrel pürésítem és szűrőn átpasszírozom.
A krémes tejberizst tányérokba szedem, barackszeletekkel díszítem, majd meglocsolom a málna coulis-val.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...