Print Friendly and PDF

2020. július 8., szerda

Habos epertorta



Hozzávalók : 

a piskótához
- 4 tojás
- 8 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 2 ek. olaj
a habhoz
- 20 dkg eper
- 10 dkg cukor ( függ az eper édességétől )
- 1 csomag eperpuding
- 0,5 + 0,5 dl víz
- 1,5 dl tejszín + 1 zacskó habfixáló
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 1 tk. reszelt citromhéj
a tetejére
továbbá
- kb. 15-20 dkg eper feldarabolva


Elkészítés : 

A habhoz botturmixszal pürésítem az epret 5 dkg cukorral és a citromhéjjal, majd egy lábosba öntve, a maradék cukorral és 0,5 dl  vizet hozzáadva felforralom. A pudingport 0,5 dl vízben csomómentesre kikeverem, majd besűrítem az epret vele. Ha kész, egy lapos tányérra kanalazom és frissentartó  fóliával befedem. Hűvös - nem hideg - helyen hagyom kihűlni. A tejszínt kemény habbá verem a fixálóval, majd összeforgatom az epres pudinggal, hogy homogén, habos krémet kapjak. Felhasználásig a hűtőben pihentetem.
Előmelegítem a sütőt.
A piskótához egy tálban a cukorral habosra verem a tojásokat, majd hozzáadom az olajat és beleszitálom a lisztet. Spatulával óvatosan kikeverem. majd sütőpapírral bélelt, 22 cm-es tortaformába simítom a masszát, amit készre sütök. Tűpróba ! Rácsra téve hagyom hűlni, majd vízszintesen 3 részre vágom. 
A torta összeállításánál az egyik piskótalapot megkenem habos krémmel, rászórok a darabolt eperből, majd befedem a következő lappal. Azt is megkenem az epres habbal, rádobálgatok a vágott gyümölcsből, majd befedem az utolsó piskótával. Bevonom a tetejét krémmel, majd eper coulis-t kanalazok, simítok a tetejére.
Friss eperrel díszítve, szeletekre vágva kínálom. 














Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...