Hozzávalók :
a szószhoz
- kb. 20-25 dkg mélyhűtött erdei gyümölcs-keverék
- nádcukor
a tejberízshez ( 2,5 dl-es bögre )
- 1 bögre rízs
- 1 bögre víz
- 2 csomag vaníliás cukor vagy 1 rúd vanília
- 1 bögre tej
- 2 bögre kókusztej
- nádcukor, ízlés szerint
- 5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés :
A szószhoz a gyümölcsöt egy lábosba teszem egy kevés cukorral. Felforralom, majd botmixerrel simára turmixolom. Szitán átszűröm, majd hagyom kihűlni.
A tejberízshez egy lábosba felteszem a rízst a vízzel, majd fedő alatt hagyom, hogy beduzzadjon. Nehogy leégjen ! Ekkor adom hozzá a vanília kikapart magjai és a rúdat is. Ezután felöntöm a tejekkel, édesítem és teljesen puhára főzöm, gyakori kevergetésekkel.
Ha elkészült, hozzáadom a kókuszreszeléket is.
Hagyom pár percig fedő alatt pihenni, hogy összeérjenek az ízek.
Hidegen, melegen is egyaránt isteni.
A gyümölcsszósszal tálalom.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése