2017. november 11., szombat
Ludaskása - ahogy én készítem
Hozzávalók :
- kb. 1-1,2 kg libaaprólék
- 60 dkg rizs
- 2-3 szál közepes sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 2 db hagyma
- petrezselyem
- libazsír
- só, bors
Elkészítés :
A húst megtisztítom, alaposan megmosom, majd a megtisztított répákkal, petrezselyemzölddel, és egy kevés borssal felteszem főni. Ha puha a hús és a zöldség, kiveszem a főzőléből. A libahúst leszedegetem a csontokról, a zöldségeket felkarikázom.
Előmelegítem a sütőt.
Libazsíron megdinsztelem az apróra vágott hagymákat, majd hozzáadom a rizst, amit fehéredésig pirítok. Ezután a hagymás rizshez keverem a húst és a zöldségeket, felöntöm 1,2 liter, átszűrt levessel, majd az egészet egy tepsibe öntöm. Alufóliával befedve, kb. 185-190 fokon készre sütöm.
Jó étvágyat !
Címkék:
Bors,
Egytálétel,
Fehér répa,
Főétel,
Libahús,
Petrezselyem,
Rizs,
Sárgarépa,
Só,
Vöröshagyma,
Zsír
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése