Hozzávalók :
a tésztához
- 21 dkg liszt
- 14 dkg vaj
- 7 dkg porcukor
- 1 tojássárga
- 1 csomag vaníliás cukor
a túrótöltelékhez
- 50 dkg túró
- 2 tojás
- 1 ek. vaníliás pudingpor
- 1 citrom kifacsart leve és lereszelt héja
- 8-10 dkg porcukor, ízlés szerint
-1 csomag vaníliás cukor
a tetejére
- 5-6 db sárgabarack
- 1-2 marék magozott cseresznye
a morzsához
- 7 dkg liszt
- 7 dkg cukor
- 5 dkg vaj
Elkészítés :
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrom, majd fóliába csomagolva 30 percre a fagyasztóba teszem. A morzsa alapanyagait ujjheggyel elmorzsálom és a hűtőbe rakom felhasználásig.
Előmelegítem a sütőt.
Egy 26 cm-es tortaformát kibélelek sütőpapírral.
Lisztezett munkafelületen kinyújtom a tésztát, majd a tortaforma aljának megfelelő méretű köralakot vágok belőle. Kibélelem a formát vele, villával megszurkálom, majd 12-15 perc alatt elősütöm 185 fokon.
Addig a túrótöltelék hozzávalóit krémesre turmixolom.
A sütőből kivett tésztára kanalazom a tölteléket, megszórom a tetejét a felezett, negyedelt barackkal, és cseresznyével, majd rámorzsolom a pihentetett liszt-cukor-vaj tésztát.
180-185 fokon, kb. 45-50 perc alatt aranybarnára sütöm. Tűpróba !
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése