2017. november 7., kedd
Zelleres paradicsomlekvár ( chutney ) - ahogy én szeretem
Hozzávalók :
- 1 kg paradicsom
- 1 kis darab szárzeller
- kb. 15-20 dkg nádcukor
- 0,3-0,5 dl vörösborecet, ízlés szerint
- só, bors
- 1-1 kk. őrölt kömény és őrölt gyömbér
- csilipehely, ízlés szerint
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- (olíva)olaj
Elkészítés :
A finomra vágott hagymákat és az aprított zellert kevés olajon átpirítom, majd hozzáadom a cukrot karamellizálódni. Ezután beleszórom a fűszereket,az ecetet és a felkockázott paradicsomot. Sózom, borsozom. Magas hőfokon lekvár sűrűségűre főzöm.
Jó étvágyat !
Címkék:
Csatni,
Csili,
Ecet,
Fokhagyma,
Gyömbér,
Kömény,
Nádcukor,
Olaj,
Paradicsom,
Vöröshagyma,
Zeller
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése