Print Friendly and PDF

2017. november 7., kedd

Zelleres paradicsomlekvár ( chutney ) - ahogy én szeretem




Hozzávalók : 

- 1 kg paradicsom
- 1 kis darab szárzeller
- kb. 15-20 dkg nádcukor
- 0,3-0,5 dl vörösborecet, ízlés szerint
- só, bors
- 1-1 kk. őrölt kömény és őrölt gyömbér
- csilipehely, ízlés szerint
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- (olíva)olaj

Elkészítés : 

A finomra vágott hagymákat és az aprított zellert kevés olajon átpirítom, majd hozzáadom a cukrot karamellizálódni. Ezután beleszórom a fűszereket,az ecetet és a felkockázott paradicsomot. Sózom, borsozom. Magas hőfokon lekvár sűrűségűre főzöm.














Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...