Print Friendly and PDF

2018. március 18., vasárnap

Cream tart avagy linzerkoszorú torta



Hozzávalók : 

a tésztához
- 32,5 dkg liszt
- 5 dkg kakaópor
- 25 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 2 kicsi vagy egy nagy tojás sárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
a krémhez
- 25 dkg mascarpone
- ízlés szerint porcukor
- 2-2,5 dl felvert tejszín
- 1 narancs lereszelt vhéja
díszítéshez
- csokis kekszdrazsé, málna, mentalevél, amaretti keksz, csokis parány ill. ízlés szerint

Elkészítés : 

A tésztát a receptben leírtak szerint elkészítem és pihentetem.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen 3 észre osztom a tésztát, majd egyesével 24-26 cm átmérőjű kör alakúra nyújtom. A közepüket egy kb. 6-8 cm-es kerek formával kiszaggatom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe mindegyiket kb. 8-12 perc alatt készre sütöm.
A krémhez a hozzávalókat kikeverem, majd habzsákba töltve a kihűlt tésztakarikákat betöltöm vele.
Pár órára ( vagy egy éjszakára ) a hűtőbe teszem, hogy bepuhuljanak a linzerlapok, majd tálalás előtt feldíszítem a tortát.












Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...