Print Friendly and PDF

2018. március 19., hétfő

Császármorzsa





Hozzávalók : 

- 2,5 dl tej ( 2,8 %)
- 10 dkg búzadara
- 7 dkg liszt
- 10 dkg nádcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
a sütéshez
- vaj
a tálaláshoz
- baracklekvár
- porcukor

Elkészítés : 

A lisztet a búzadarával elvegyítem, majd a tejjel felöntöm, és hagyom 1 órán át állni.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá  verem. A sárgáját a cukrokkal kihabosítom, majd darás tejhez adom, amit a fehérjehabbal lazítok.
Egy nagy serpenyőben felolvasztom a vajat, majd ráöntöm a masszát. Szilikon lapáttal állandóan kevergetem, amíg morzsalékossá nem válik.
Lekvárral locsolva, porcukorral meghintve kínálom.





Megjegyzés : Az eredeti recept a Cookpad blogon található.












Jó étvágyat !


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...