2018. március 19., hétfő
Császármorzsa
Hozzávalók :
- 2,5 dl tej ( 2,8 %)
- 10 dkg búzadara
- 7 dkg liszt
- 10 dkg nádcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 tojás
a sütéshez
- vaj
a tálaláshoz
- baracklekvár
- porcukor
Elkészítés :
A lisztet a búzadarával elvegyítem, majd a tejjel felöntöm, és hagyom 1 órán át állni.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. A sárgáját a cukrokkal kihabosítom, majd darás tejhez adom, amit a fehérjehabbal lazítok.
Egy nagy serpenyőben felolvasztom a vajat, majd ráöntöm a masszát. Szilikon lapáttal állandóan kevergetem, amíg morzsalékossá nem válik.
Lekvárral locsolva, porcukorral meghintve kínálom.
Megjegyzés : Az eredeti recept a Cookpad blogon található.
Jó étvágyat !
Címkék:
Baracklekvár,
Búzadara,
Édes főétel,
Liszt,
Nádcukor,
Porcukor,
Tej,
Tojás,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése