2018. június 14., csütörtök
Barackos-narancsos rizskoch
Hozzávalók :
1 bögre = 2,5 dl
- 5 bögre tej
- 2 bögre rizs
- 2 bögre víz
- 12 dkg cukor
- 5 tojás
- 5 dkg vaj
- 3 csomag vaníliás cukor
- 5-7 dkg mazsola
- 0,5 dl rum
- 1 narancs
- sárgabarack, ízlés szerint ( friss vagy befőtt )
Elkészítés :
A langyos vízzel átöblített mazsolát beáztatom a rumba és hagyom állni.
A rizst a vízzel felöntöm, majd közepes lángon, gyakran átkevergetve megvárom, hogy majdnem beszívja az összes folyadékot. Ezután hozzáadom a tejet, a narancshéjat és a vaníliás cukrot. Fedővel lefedve puhára párolom, de figyelek, hogy le ne kapjon az alja. Fedő nélkül, néha átkevergetve hagyom hűlni.
Előmelegítem a sütőt. Egy nagyobb tepsit kibélelek sütőpapírral.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem. A sárgájákat a cukorral és a vajjal kihabosítom, majd a rumos mazsolával a rizshez adom. Óvatosan beleforgatom a tojáshabot, majd a tepsibe simítom a massza felét. Kirakosgatom a magozott, felezett sárgabarackkal, majd betakarom a maradék rizzsel.
170-180 fokon, kb. 40-50 perc alatt aranybarnára sütöm.
Jó étvágyat !
Címkék:
Cukor,
Édes főétel,
Felfújt/Puding,
Mazsola,
Narancs,
Rizs,
Rum,
Sárgabarack,
Tej,
Tojás,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Tetszik ez az izkombináció, kipróbálós!
VálaszTörlésNagyon finom, érdemes kipróbálni !
Törlés