2018. augusztus 31., péntek
Túrófánk, málnával
Hozzávalók :
- 40 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 2 tojás
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom lereszelt héja
- 5 ek. tej
- 3 ek. citromlikőr ( elhagyható, helyette 2 ek. tej )
a töltelékhez
- málna
Elkészítés :
A hozzávalókból tésztát gyúrok, majd 10 perc pihenő után, lisztezett kézzel diónyi gombócokat formázok a masszából, aminek a közepébe egy szem fagyasztott málnát teszek.
Egy lábosba, magas hőfokon olajat hevítek, majd visszaveszem a gáz, és közepes lángnál ( ha túl forró olajban sütnénk, akkor a közepe nem sülne át és nyers maradna ) , egyszerre csak pár darab ( mert kissé megnő ) golyócskát sütök az olajban. A fánkok maguktól forognak.
Mikor aranybarnára sült, papírtörlőre szedem a gömböcöket.
Porcukorral megszórva, lekvárral vagy édes tejföllel, hidegen vagy melegen éppen ugyanolyan finom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Citrom,
Cukor,
Fánk,
Likőr,
Liszt,
Málna,
Sütőpor,
Tej,
Tojás,
Túró,
Vaj/Margarin,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése