2018. augusztus 31., péntek
Paradicsomos húsgombóc, " töltött paprika módra "
Ha nyár, akkor el sem maradhat a töltött paprika készítés. De persze a szószból muszáj maradnia, hogy húsgombóccal fogyasztva, másodvirágzását élve eltűnjön a bendőnkben :)
A töltött paprika receptem ide kattintva elolvasható ;)
Hozzávalók :
a szószhoz
- 50 dkg paradicsompüré
- 1 kis konzervdoboz sűrített paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kicsi zellergumó vagy 2 szárzeller
- kevés cukor
- 1-2 ek. fehérborecet
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 ek. liszt
a gombóchoz
- 50-60 dkg sertés darált hús
- 1 fej hagyma, finomra vágva
- 1 gerezd fokhagyma, finomra vágva
- 1 tojás
- 1 kk. majoránna
- só, bors
Elkészítés :
A szószhoz a hagymákat apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem, majd megszórom a liszttel. Felöntöm egy kevés vízzel, a paradicsompürékkel és csomómentesre elkeverem. Ízesítem sóval, borssal, cukorral és ecettel, ezután rakom bele a megtisztított zellert és a csokor petrezselymet. Közepes lángon hagyom rotyogni.
Addig elkészítem a gombócokat.
Egy tálban a darált húst összegyúrom a többi hozzávalóval, majd golyókká formázva berakosgatom a forró szószba és puhára párolom.
Ha kész, eltávolítom a zellert és a petrezselyem zöldet, majd főtt tésztával tálalom.
Jó étvágyat !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése