2019. január 27., vasárnap
Szovátai túrófánk
Hozzávalók :
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt ( nekem csak 23 dkg, és 2 dkg búzadara Illéskrisz Konyhája nyomán )
- 3 tojássárga
- 2 ek. tejföl
- 5 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 csomag sütőpor
a sütéshez
- olaj
a tálaláshoz
- porcukor
- lekvár ( nekem házi meggylekvár )
Elkészítés :
A hozzávalókat összegyúrom, majd a tésztát lisztezett munkafelületen kb. 1 cm vastagra kinyújtom. Kiszaggatom, majd közepesen forró olajban aranybarnára sütöm a fánkokat.
Megjegyzés : A recept a Gasztroangyal oldaláról való.
Jó étvágyat !
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez nagyon tetszik, csudajól néz ki és tetszik a formája is!
VálaszTörlésÉs ízre sem rossz ;)
Törlés