Print Friendly and PDF

2019. január 27., vasárnap

Szovátai túrófánk



Hozzávalók : 

- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt ( nekem csak 23 dkg, és 2 dkg búzadara Illéskrisz Konyhája nyomán )
- 3 tojássárga
- 2 ek. tejföl
- 5 dkg  porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 csomag sütőpor
a sütéshez
- olaj
a tálaláshoz
- porcukor
- lekvár ( nekem házi meggylekvár )

Elkészítés : 

A hozzávalókat összegyúrom, majd a tésztát lisztezett munkafelületen kb. 1 cm vastagra kinyújtom. Kiszaggatom, majd közepesen forró olajban aranybarnára sütöm a fánkokat.




Megjegyzés : A recept a Gasztroangyal oldaláról való.














Jó étvágyat !

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...