2019. január 27., vasárnap
Szilvalekváros-gesztenyekrémes piskótatekercs
Hozzávalók :
a piskótához
- 4 tojás
- 6 dkg cukor + 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg liszt
- 2 ek. olaj
a töltelékhez
- házi, szabolcsi szilvalekvár ( kenhető fajta )
- rum
- 25 dkg gesztenyepüré
- kb. 1 dl tejszín
- porcukor
Elkészítés :
Előmelegítem a sütőt.
Egy tálba ütöm, majd robotgéppel elkezdem kihabosítani, felverni a tojásokat. Fokozatosan adom hozzá a cukrokat. Ha már levegősen krémes állaga van, hozzáadom az olajat is, végül az átszitált lisztet. Óvatosan kikeverem a tésztát, majd sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítom a masszát.
Kb. 8-12 perc alatt aranybarnára sütöm. Még melegen feltekerem, és úgy hagyom langyosra hűlni.
0,5 dl tejszínt kemény habbá verek 1 ek.-nyi porcukorral. A maradék tejszínnel kikeverem a gesztenyét, majd hozzákanalazom a habot. Egy kevés rum is mehet bele.
A piskótát először megkenem a lekvárral, majd rásimítom a gesztenyemasszát.
1-2 órára a hűtőben pihentetem, majd szeletekre vágva kínálom.
Jó étvágyat !
Címkék:
Cukor,
Gesztenyepüré,
Kevert tészta,
Liszt,
Olaj,
Piskóta,
Porcukor,
Rolád / Tekercs,
Rum,
Sütemény,
Szilvalekvár,
Tejszín,
Tojás,
Vaníliás cukor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése