Print Friendly and PDF

2014. május 9., péntek

Mini kakaós csiga



Hozzávalók : 

- 25 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 2-3 dkg cukor
- egy csipet só
- 4 ek. hideg víz
- 1 ek. 10%-os étkezési ecet
- 2-3 ek. tejszín a kenéshez
- 5 dkg cukor és 2-3 kk. cukrozatlan kakaópor keveréke

Elkészítés :

A vajat elmorzsolom a sóval, cukorral és a liszttel. A közepére mélyedést készítek, és abba öntöm a vizet és az ecetet. Gyors mozdulatokkal ( hogy a kéz melegétől ne puhuljon a vaj ) összegyúrom.
30 perc pihentetés következik.
Előmelegítem a sütőt.
Lisztezett munkafelületen vékonyra kinyújtom a tésztát, majd feltekerem, mint a bejglit. Képzeletbe három részre osztom, majd az egyik harmadot a középső rész alá, a másik harmadot pedig fölé hajtogatom.
Újra kinyújtom 0,5 -1 cm vastagra. Megkenem a tejszínnel, majd rá szórom a cukros kakaóport. Feltekerem, majd 3-4 centi vastagságban szeletelem.
Sütőpapírral bélelt tepsi teszem a csigákat, majd forró sütőbe tolom, és aranybarnára sütöm.
Porcukorral megszórva kínálom.








Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...