Print Friendly and PDF

2014. május 5., hétfő

Focaccia




Hozzávalók : 

- 45 dkg liszt
- 1 kocka élesztő
- 3 dl langyos víz
- 1-2 ek. só
- 4 ek. olívaolaj
- 1 kk. fokhagymapor
- 1-2 kk. apróra vágott rozmaring
- 5-8 dkg apróra vágott zöld olívabogyó
a tetejére
- víz
- olívaolaj

Elkészítés : 

Előmelegítem a sütőt.
Az élesztőt egy kevés cukorral felfuttatjuk a langyos vízben.
Egy tálba szórom a lisztet, hozzáadom felfutott élesztőt és a többi hozzávalót. Lágy tésztává gyúrom, majd 30 percig kelesztem. Ezután kinyújtom, tepsibe fektetem, ujjbeggyel mélyedéseket nyomkodok bele. Letakarom és 10 percig pihentetem.
Meglocsolom, megpaskolom kb. 3-4 ek. olívaolajjal, és egy kevés vízzel.
200 fokos sütőben, 10-15 perc alatt készre sütöm.
Hűtőrácsra teszem, megkenem 2 ek. olajjal, majd egy konyharuhával letakarva hagyom hűlni.





Megjegyzés : Az ujjnyi lukakba sütés előtt rozmaringág darabokat tűzdelhetünk, megszórhatjuk durva tengeri sóval, és mikor kész, olívaolajjal meglocsolva kínáljuk.










Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...